Bestel deze publicatie
annuleerbestel

Category

General

Type

Book
eBook
Journal
Online
 

Analysetechnieken voor Niet-Experimentele Gegevens

Analysetechnieken voor Niet-Experimentele Gegevens
  • Year of publication 2015
  • 282 pages
Author:Catrien Bijleveld, S.G.A. van de Weijer, V.R. van der Geest en Stijn Ruiter
Series:Boom studieboeken criminologie & veiligheid
Voor docenten: Wetenschappelijk Onderwijs (WO)
Icon_printbook 978‐94‐6236‐016‐7 | paperback | 1st edition | € 43.50

Analysetechnieken voor Niet-Experimentele Gegevens behandelt een vijftal technieken die het mogelijk maken om causale uitspraken te doen op basis van gegevens die met een niet experimenteel onderzoeksdesign zijn verzameld: propensity score matching, instrumentele variabelen, regression discontinuity designs, fixed effects modellen en trajectenanalyse. De technieken worden telkens op conceptuele wijze, met een minimum aan formules, behandeld en geïllustreerd met een uitgewerkt voorbeeld in SPSS of Stata. Met de bijgeleverde dataset kan de lezer, praktijkonderzoeker of gevorderde student de analyses zelf uitvoeren.

Target group

Dit boek is bestemd voor masterstudenten Criminologie, in het bijzonder voor het vak Voortgezette Methoden, maar de behandelde technieken zijn ook toepasbaar buiten de criminologie.

Author's information

Catrien Bijleveld is hoogleraar Methoden en Technieken van Criminologisch Onderzoek en directeur van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). Steve van de Weijer is onderzoeker bij het NSCR en docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Stijn Ruiter is senior onderzoeker bij het NSCR en hoogleraar Sociale en ruimtelijke aspecten van deviant gedrag aan de Universiteit Utrecht. Victor van der Geest is universitair docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam en onderzoeker bij het NSCR.

Request for an inspection copy

Examination copy
Use copy (recommended literature)
Use copy (mandatory literature)

Digital book (PDF) - direct download
Book - delivery within two till four working days
M F
Private Business
 
 

If you are a teacher and wish to evaluate a particular book for use in education, you can request an inspection copy via our website. In order to do so, you must be able to show that you work in education and that the book is relevant to the subject you teach. We reserve the right to turn down requests. In such cases, we will contact you swiftly to discuss the request.

Four weeks after delivery, we will send you an email message inviting you to answer a few online questions to evaluate the book in question.

Your details will be included in our teacher database and will be used to inform you about new textbooks in your field of expertise.

 

Datasets

Download hier gratis de datasets waarmee je de analyses uit het boek zelf kunt uitvoeren.